Thursday, April 30, 2009

Kereta korang kuat minyak tak?

Kereta korang kuat mkn minyak tak? bukan minyak masak / minyak hitam atau omputih panggil engine oil (tp aku penah nmpak kat kedai dia tulis "black oil change RM xx"). Ni aku nak ckp pasal minyak petrol. kereta yg aku gune, pade aku ok la...tak kuat sgt... sibbaik tak bape kuat... tiap2 hari kereta tu travel at least 120km pegi balik keje. Cheras - Balakong - Putrajaya - Mines - MRR2 - Ampang - MRR2 - Mines - Putrajaya - Balakong - Cheras. Jauh kan aku kene travel setiap hari? tu blm lagi kalo time keje aku kene kuar gi site, gi office client etc...aku rase keta yg aku gune nih masuk dlm kategori jimat minyak kot?Nak tau bape consumption utk keta aku? Korang buley tgk kat bwh nih...
*nmpk ke tak?kalo tak nmpk, klik bg beso.
Ni ikut care aku bawak laa... mungkin ade org buley dapat lagik jimat dari aku. mungkin gak lagik teruk dr aku...ape pun ikut cara korang drive dan tahap kepayahan jalan yg korang ikut. ye laa... ade org tak lalu jem lgsg, ade yg jem all the way. aku lak tgh2. dr rumah mmg tak jem...yg jem pon kat MRR2 kat area Pandan Indah....lps tu ok... Tapi aku bawak keta ape ek? Aku bawak keta kecik je...Blm ade kemampuan nak beli keta yg besa sket... aku bawak ni je: *kan best kalo ade company minyak nak sponsor minyak keta aku nih setahun ke...msti best buley pegi jln2 dgn tak payah pikir pasal minyak keta....

3 comments:

Kay Faizal said...

wah, ko siap ada carta ye!. erm keta aku pon kecik jugak. boleh la. jimat gak. sayang tul kat keta kecik2 ni.

suya said...

kalo ko jupe kampeni tu...ckp kat aku gak.sbb aku nak keje ngan die

suhanazainal said...

ia kecil, ia hebat!